איפה מוצאים רכיבים לשייקים בריאים?
שייק הוא משקה שניתן להכין מכל פרי או ירק; הוא עשוי בעיקר מפירות, ירקות וחלב. בדרך כלל אוכלים אותו כחטיף. המרכיבים לשייק נמצאים בדרך כלל בחנויות מזון טבעי או בסופרמרקטים. הם כוללים פירות, ירקות וחלב מלא. מרכיבי השייק משתנים לפי הפרי או הירק המשמשים להכנת המשקה וסוג החלב שלו המשמש בו. למשל, אם תרצו להכין שייק ירוק עם תרד ומלפפון אז תצטרכו למצוא כמה עלי תרד או פרוסות מלפפון. אם תרצו להכין שייק תותים אז תזדקקו לתותים, מיץ/חלב תותים, תותים קפואים או תותים פרוסים על מנת להוציא את הטעם הרצוי מהמשקה שלכם.
היכן ניתן למצוא מתכונים ומרכיבים?
בישראל יש מגוון רחב של שייקים ומתכוני שייקים באינטרנט. רובם בסיסיים מאוד ודורשים רק מרכיבים שקיימים בסופרמרקטים. ניתן למצוא רבים מהמתכונים הללו גם באתרי אינטרנט, כמו שייק עם ספירולינה באתר לייב ספירולינה. הדבר הגדול בספרי המתכונים שלהם הוא שהם מכילים הרבה יותר מידע מאשר רק מה שתצטרכו כדי להכין את המשקה בעצמכם; זה גם מסביר תוכן תזונתי מסוים, יתרונות בריאותיים הקשורים למרכיבים המשמשים להכנתם וכיצד לבטא את שמם. כדאי לדעת גם על מקורם של השייקים הללו וכיצד מכינים אותם.
המרכיבים הפשוטים שאתה צריך כדי להכין מתכוני שייקים כוללים פירות, ירקות, אגוזים (למעט כמה חריגים המוזכרים להלן), יוגורט קפוא או גלידה (אם אתה אוהב יוגורט), מיץ פירות/חלב, ממתיקים ומים. בדרך כלל, המתכון ידרוש מרכיבים שהם אורגניים או עשויים מחומרים טבעיים כמו דבש או ספירולינה – למידע נוסף כאן.
אז, כמה זמן כדאי להשאיר את החומרים במקרר? זה משתנה מאדם לאדם, אבל בדרך כלל רצוי לתת להם להישאר במקרר לפחות יום אחד (אם לא יותר) לפני הצריכה. לאחר מכן, יש לשמור אותם על קרח ולצרוך תוך מספר שעות. אם אתם חושדים שהתחילו להתפתח עובש או ריחות חזקים מאוד אחרים (שבדרך כלל קשור לזיהום חיידקי), שקול לשמור על הכל מכוסה עד שהריח ייעלם.